Pages

Saturday, October 6, 2012

" SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ? "


Ha....dalam entry Lyssa ade menyatakan...bahawa sesunggunya...pada hari minggu ni...memang tak ada kerja la nak dbuat...why not try something like this...even banyak assigment yang menunggu..huhu

First of all, nak jawab kenapa berblog ye...sebenanrnya...start berblog ni pada awalnya just saja suka-suka nak wat tempat lepaskan segala rasa yg terbuku dalam kepala & dalam hati..Tapi nie pada awalnya la...
Sekarang berblog sebab rasa blog ni satu tempat kita turunkan karia kita & apa saja yang kita nak buat dengan senag,tenang & sangat-sangat tak membebankan..sebab apa jek yang kita nak tulis tak payah nak berkait dengan apa pon syarat..Luah & tulis apa jek yang kita nak...Lagi satu blog nie sangat-sangat best..tak tahu macammane nak terangkan betapa happy nye bila berblog even entry kita tak penah ade org bace pon..hahaha apa-apa pon.. 


Next...macam mana boleh terjebak dalam dunia blogging?
Pada awalnya..yang bermain dalam kepala ni sebenarnya...
Hehe..lepas tu selongkar la kebanyakkan bolg kreatif yang ada...lepas tu suka la tengok & baca blog yang sangat-sangat comel dari beberapa org blogger...so dari situ la tibul pulak rase nak mencuba...apa bestnye berblogging nie...tapi selain tu disebabkan masuk universiti nie...belajar pulak nak main code-code yang ada dalam blog nie so...bertambah la .. pada BLOG!!!Sampaikan tak boleh nak buat kerja lain masa mula-mula bertatih kenal blog nie..hehe..Jangan sesiapa pun gnggu n bercakap dengan saye ye...HARAM!!!Mcm tu la pada awalnya lepas ada account dalam blog nie..hahaha

Apa tujuan berblog??Errrmmmmm...asalnya berblog ni saja suka-suka...tapi macam yang dah diceritakan last-last jadik minat..so, sekarang ni tujuan utama untuk berblog adalah untuk menyampaikan apa yang patut disampaikan & untuk jadikan blog ni as my new bf...Boleh luah apa jek tanpa sebarang bantahan & tak bergaduh...huhu..Dari sini jugak banyak benda yang kita boleh share & bertukar pendapat...Baca blog-blog orang lain pon kita leh dapat ilmu...Salah satu tujuan berblog pon sebab leh share something yang bagi kebaikan pada org...such as education...hehe..

Next question..apa yang menariknya plak pasal blog Cpot Jahat nie?
Buat masa ni apa yang menarik pasal blog ni adalah information pasal artis sikit,tempat-tempat menarik & paling banyak macm biasa la...tentang diri sendiri..hehehe...Dalam jangka masa selama 6 hari lagi..hahaha kemungkinan akan terbit la entry-entry such as tutorial..dalam perancangan..InsyaALLAH...

Hah!!!!Tak lupa jugak sumber aspirasi...ni bukan nak membodek ye...idola semestinya ada 1 tak melebihi 1000 orang kan? Itu dah tidak dikira as Idola...
Secara jujurnya....blogger yang dah menarik minat nak try berblogging ni Fatin Liyana & Lyssa Faizureen...
Secara jujurnya...blog first yang saya baca is blog Fatin Liyana...Beatiful blogger...Cara penulisan dia yang sangat-sangat menarik & dalam setiap entry yang dia tulis walau sepanjang mana pon entry tu, tak pernah mendatang kan bosan langsung pada sipembaca..Bila dia selitkan pula dengan gamba-gamba dia yang sangat cantik..lagi la buatkan org rmai nak mmbca..btol x?hehe..Selain tu rasanya tiap-tiap hari kalau boleh nak dia update blog dia yang simple tapi penuh info....hehe


ha...comelnye...

http://honeykoyuki.blogspot.com/


Sumber inspirasi yang kedua..Siapa lagi kalau bukan Lyssa Faizureen...hehe..Sebabya saya pilih Lyssa as my sumber inspirasi sebab blog Lyssa sangat-sangat membantu bagi blogger yang baru nak bertatih dalm bidang ni..hehe..dengan information yg ada such as tutorial & tips-tips yang sangat membantu...insyaALLAH...semuanya jadik kacang jek..Kebanyakkan hiasan kat blog nie pon berpandukan tutorial dari Lyssa...Thankz sangat pada Lyssa....hehe


Bergayakan...pppwwwiitttt..

http://www.lyssasecret.com


Wednesday, October 3, 2012

Pon Boleh....

Hari nie..bila dah xdek keje...saje la selongkar blog2 and entry yg ade..tbe-tbe terpandang satu pos nie dari Tieqa Nasibah @ Cik Nas..about our password...ble bce post nie bru terpikir..
Ha'a la password ak nie...snag ke nak kene hack ngan org..
orang zaman skrang nie bukan kire..
hak org ke bukan ke...
So try la ape yg dah di prepared oleh Cik Nas kte tu..
Arrrgggggghhhhhh....my password is weak...
Yak3...
kene tuka pasword la macm nie..
hahahaha
Nak try ke tngok pasword korang pnye kekuatan or ketabahan?hahaha
meh tekan SINI..
nak bce post tu..
boleh ajek..click la SINI...
Mekasih sis sbab bg info. mcm nie...
sronok bce...
by the way..Tahniah Cik Nas sbb entry jdik plihan busuk.com..huhu


Bukan tu ajek..
ade lagi satu entry yang aku sangat-sangat suke nle ak bkak blog Fatin Liyana..
Post die kali nie pada ak sangat menarik..
sebab dia ceritakan tentang satu produk nie..
Hansagee Nature
Fatin mendatangkan keterujaan pada ak nak try produk nie..
tapi kene berpikir 2 3 kali jugak la..
bukan apa...kulit muke ak nie sensetif cket..
tkot gak nak pakai mcm2..
hehe..
ape pon thankz tu Fatin Liyana...
Nak bce? tekan SINI ek...



Tuesday, September 25, 2012

4 Dara....

Yeah....
Setelah lme merehat an bdan n pale yg verotak nie kat umah...
skang mase tok memanaskan enjn semule..
hahahaha
UiTM Puncak Perdana
itu la kilang pengeluaran yg aku n the geng tuju..


Sem nie ak dah x ddok kat kolej dah..
tp ak skrang mnjadik salah seorang penyewe rumah kat resak apartment puncak perdana


hahahaha

Lepas dah lame x jumpe...
ak pon pergi la melepak kan diri..
n menghabis an masa ak dengan kengkawan ak yg sewaktu dengannye..
alhamdulillah...
dah lme sngt x jmpe rasenye..
akhirnye dpat gak kte org spend time sme2..
p shopping n makan sme2...
hehehe






Sunday, August 26, 2012

Raye kat umah atok...

Haish hari nie..
baru la smpat nak g beraye kat rumah atok blah arwah ayah...
alhamdulillah...
berjln n smpai la jgak kat kg..
bkn ape sblom nie x smpat...
ade la masalah2 tertentu..hehe

tengah otw ke sane..
tak salah kalo berposing skjap..hehe




Sampai la kat uma atok
dah smpai bersalam ape semue n dah kan kuih..
sambong lagi berposing..
hehehe

bukan nak lepas an rindu kat atok..
bergambo jek lebih yek..
hehehe










Raye raye raye....


Selamat Hari Raye..
maap salah silap..
terbuat tercakap semuenye ye..

sebelum raye kumain lagi ngemas rumah..
ntah ape yg dikemas xtau le..haha


hasilnye..tu pon berterabo lagi..

hehe..
pagi raye di hari raye ak...
cm bese jgak la..
ade la adat bermaaf-maafan..
bnyk slah tad..
and org lelaki n semue pergi la menunaikan solat..mcm bese..


hehe..pas tu kat rumah ak ade la wat kenduri cket lepas org smbhyng rye..
kenduri doa selamat..


pak imam kampung..
alhamdulillah semuenye berjalan lncar..
sempat lagi tu kte org kanak2 riang termasuk ak..bergambo
hahaha

my sibling..


hehe...
sesudah berposing...
mse untuk kenduri keluarge..kte org wat doa selamat cket..
pas tu makan la rmai2...






macam tu la raye ak..hehe..










malam nye plak...
kegiatan haram la ape lagi..