Pages

Saturday, October 6, 2012

" SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ? "


Ha....dalam entry Lyssa ade menyatakan...bahawa sesunggunya...pada hari minggu ni...memang tak ada kerja la nak dbuat...why not try something like this...even banyak assigment yang menunggu..huhu

First of all, nak jawab kenapa berblog ye...sebenanrnya...start berblog ni pada awalnya just saja suka-suka nak wat tempat lepaskan segala rasa yg terbuku dalam kepala & dalam hati..Tapi nie pada awalnya la...
Sekarang berblog sebab rasa blog ni satu tempat kita turunkan karia kita & apa saja yang kita nak buat dengan senag,tenang & sangat-sangat tak membebankan..sebab apa jek yang kita nak tulis tak payah nak berkait dengan apa pon syarat..Luah & tulis apa jek yang kita nak...Lagi satu blog nie sangat-sangat best..tak tahu macammane nak terangkan betapa happy nye bila berblog even entry kita tak penah ade org bace pon..hahaha apa-apa pon.. 


Next...macam mana boleh terjebak dalam dunia blogging?
Pada awalnya..yang bermain dalam kepala ni sebenarnya...
Hehe..lepas tu selongkar la kebanyakkan bolg kreatif yang ada...lepas tu suka la tengok & baca blog yang sangat-sangat comel dari beberapa org blogger...so dari situ la tibul pulak rase nak mencuba...apa bestnye berblogging nie...tapi selain tu disebabkan masuk universiti nie...belajar pulak nak main code-code yang ada dalam blog nie so...bertambah la .. pada BLOG!!!Sampaikan tak boleh nak buat kerja lain masa mula-mula bertatih kenal blog nie..hehe..Jangan sesiapa pun gnggu n bercakap dengan saye ye...HARAM!!!Mcm tu la pada awalnya lepas ada account dalam blog nie..hahaha

Apa tujuan berblog??Errrmmmmm...asalnya berblog ni saja suka-suka...tapi macam yang dah diceritakan last-last jadik minat..so, sekarang ni tujuan utama untuk berblog adalah untuk menyampaikan apa yang patut disampaikan & untuk jadikan blog ni as my new bf...Boleh luah apa jek tanpa sebarang bantahan & tak bergaduh...huhu..Dari sini jugak banyak benda yang kita boleh share & bertukar pendapat...Baca blog-blog orang lain pon kita leh dapat ilmu...Salah satu tujuan berblog pon sebab leh share something yang bagi kebaikan pada org...such as education...hehe..

Next question..apa yang menariknya plak pasal blog Cpot Jahat nie?
Buat masa ni apa yang menarik pasal blog ni adalah information pasal artis sikit,tempat-tempat menarik & paling banyak macm biasa la...tentang diri sendiri..hehehe...Dalam jangka masa selama 6 hari lagi..hahaha kemungkinan akan terbit la entry-entry such as tutorial..dalam perancangan..InsyaALLAH...

Hah!!!!Tak lupa jugak sumber aspirasi...ni bukan nak membodek ye...idola semestinya ada 1 tak melebihi 1000 orang kan? Itu dah tidak dikira as Idola...
Secara jujurnya....blogger yang dah menarik minat nak try berblogging ni Fatin Liyana & Lyssa Faizureen...
Secara jujurnya...blog first yang saya baca is blog Fatin Liyana...Beatiful blogger...Cara penulisan dia yang sangat-sangat menarik & dalam setiap entry yang dia tulis walau sepanjang mana pon entry tu, tak pernah mendatang kan bosan langsung pada sipembaca..Bila dia selitkan pula dengan gamba-gamba dia yang sangat cantik..lagi la buatkan org rmai nak mmbca..btol x?hehe..Selain tu rasanya tiap-tiap hari kalau boleh nak dia update blog dia yang simple tapi penuh info....hehe


ha...comelnye...

http://honeykoyuki.blogspot.com/


Sumber inspirasi yang kedua..Siapa lagi kalau bukan Lyssa Faizureen...hehe..Sebabya saya pilih Lyssa as my sumber inspirasi sebab blog Lyssa sangat-sangat membantu bagi blogger yang baru nak bertatih dalm bidang ni..hehe..dengan information yg ada such as tutorial & tips-tips yang sangat membantu...insyaALLAH...semuanya jadik kacang jek..Kebanyakkan hiasan kat blog nie pon berpandukan tutorial dari Lyssa...Thankz sangat pada Lyssa....hehe


Bergayakan...pppwwwiitttt..

http://www.lyssasecret.com


27 comments:

  1. hai..dr sgmn yg sama.. hpp bw :)

    http://liyanazhar9392.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum...singgah dari segmen Lyssa..follow sini..no.480
    Salam perkenalan...follow sine...no.68
    jemput singgah blog fendy...

    http://fendy1302.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  3. miss z singgah sini :D
    http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  4. dari segmen sama.

    http://elmoblaster.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  5. Hai , saya datang dari segmen kak Lyssa :)
    Hepi blogging .


    http://budakpeliksstory.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  6. Singgah dr segmen yg sama n follow here

    ReplyDelete
  7. hey dr segmen yg sama..rajin singgah2 lar..:) :)http://sigadisain.blogspot.com/2012/10/segmen-lysaa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  8. Eyqa datang dari segmen yang sama :) http://eyqahasnan.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    eyqa follow disini jugak :)

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum :) Singgah dari segmen yang sama ^_^ Jom serang! http://kehidupancalonupsr.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  10. dari segmen same..bw ~
    http://sampaicucuratap.blogspot.com

    promosi
    t-shirt I AM BLOGGER RM30 including postage
    http://sampaicucuratap.blogspot.com/2012/10/i-am-blogger-t-shirt-for-sale.html

    ReplyDelete
  11. Dari segmen yg sama sila folow balik ye...http://kate-na.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  12. selamat bersegmen.. hepi blogging ^^

    ReplyDelete
  13. Datang dengan rela hati membaca isi kandungan entri SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ? di blog ini.. ;)

    Jemput melawat blog picisan E'raz : http://www.erazfadli.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  14. Tuan tanah,maria datang melawat ni..jom singgah blog maria pulak..

    http://sukaduka-maria.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html


    Tq

    ReplyDelete
  15. dari segmen lyssa :)

    http://heyhoneysista98.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  16. assalam...ayu datang dari segmen yang sama...hehehe


    http://ayuinsyirah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  17. hi...

    dr segmen lyssa

    http://my-adam.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    #77

    ReplyDelete
  18. hye tuan tanah , datang melawatke blog superb oshem ini , dari segmen yang sama . jom la p blog hamba ~ hihihi

    http://mucuxmellow.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  19. Datang melawat sini :)
    http://wanynaziar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  20. Penduduk bumi datang menyerang . Singgah dari segmen yang sama ;)

    nobodyperfect-iera.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  21. saya dari segmen yang sama :) jangan sombong-sombong ya :)

    http://zaza96.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  22. singgah sini baca entry kenapa tuan blog ni suka berblog sambil usha entry2 menarik yang lain =)

    ReplyDelete
  23. hi singgah follow awak, dari segmen sama :)

    http://intanwandalaara.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  24. salam hai..
    dri segmne yg sme..^^
    done follow u..
    vsit my blog ok ^^
    klu sudi follow la skli hehe

    ReplyDelete
  25. hepi blogging :)

    http://tieqanasibah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  26. Salam ziarah. Ramainya suka joint GA. Jemput semua joint juga ya Giveaway akak, boleh lihat di http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html

    jangan lupa tekan button share di bawah tajuk entry akak ni (http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian_7.html) untuk share di facebook @ tweeter.
    insya Allah, berjaya dapatkan pack serbuk tu nanti.

    ReplyDelete